El blog de la Maria Carme

M'he decidit a fer un blog per intentar no perdre el ritme de les noves comunicacions, perquè al cap i a la fi és això: una nova forma de comunicar-nos, que és una de les primeres necessitats humanes, si no quin sentit té si el meu jo no el puc comunicar amb ningu? la segona fase va més enllà que és la de compartir. Bé això, per un altre dia...

dimecres, de febrer 15, 2006

Um somriure

He sentit el seu somriure. El somriure d’una mare jove que ha tingut el seu fillet abans de temps, però pel telèfon he sentit que somreia quan a través d’aquesta eina –el mòbil- li he enviat un petó. Era al llit, a l’hospital, refent-se del part i de l’ensurt, perquè encara no l’esperaven i l’infantó és molt petit. Avui, els han dit però, que tot està bé, que estava ben format –els òrgans vitals- i que ara cal esperar que creixi per poder anar tot junts a casa... I ella somreia, després dels dolors d’un part prematur i de moltes hores d’angoixa per saber com estava l’infant...
Voldria que aquest somriure perdurés en el temps: que l’infant creixès amb normalitat i que la mare i el pare també, el poguessin gaudir molts anys en plenitud, però això, avui és només un desig. Visc rodejada de molts infants discapacitats i amb paràlisi cerebral, molt d’ells fruit d’un mal part o d’un part prematur, i per això fins que passin els dies i les setmanes no sabrem com evolucionarà exactament aquest nou infant tan prematur. Tots estarem alerta i posarem els mitjans tècnics i humans per a fer costat a aquests pares joves per ajudar-los a que aquest creixement es pugui fer amb la millor estima i amb la millor atenció que la ciència avui ens permet, perquè els volem somrients i jugant amb aquesta nina i saltant i dansant darrera els gegants. Des d’aquí un altre petó.

divendres, de febrer 10, 2006

Els germans musulmans

Els germans musulmans no han vingut; els esperàvem i no han vingut i potser han fet bé. No és gens agradable que un espai de reflexió i pregària que cada any les diferents delegacions de Mans Unides organitza com un acte més dins de la campanya contra la fam al món esdevingui un espectacle: teles, cameres, periodistes, flashos... Els musulmans, que ja han participat en algun acte com aquest enguany, donades les especials circumstàncies d’aquests dies, han decidit a darrera hora no assistir-hi. Tot això que s’han estalviat, perquè enlloc de reflexionar sobre la greu problemàtica de la fam, el titular hagués estat: un encontre interreligiós i pacífic en uns moments d’alteracions públiques etc.. I aquest és el tema: alguns volen veure més del que és; és cert que la famosa publicació d’unes vinyetes –ara fa sembla ja quatre mesos- ha desencadenat en algunes ciutats tot un seguit de fets violents. Alguns interpreten aquests moviments com un nou enfrontament entre l’Orient i l’Occident, entre la llibertat i l’opressió; però si bé és cert que alguns manifestants s’han extralimitat amb les seves actuacions fanàtiques això no és igual a dir que tots els homes i dones musulmans –que en són molts i molts- s’hagin de comportar igualment per tot arreu.
Per això, ha estat bé que els germans musulmans no es presentessin a aquest acte interreligiós que alguns molt acuradament havien preparat. Quan tot esdevingui més natural, més normalitzat i les cameres no busquin titulars que ajuden més a enrarir l’ambient que no pas a assossegar-lo potser aleshores lluny dels focus dels flashos podrem compartir aquests i d’altres espais.