El blog de la Maria Carme

M'he decidit a fer un blog per intentar no perdre el ritme de les noves comunicacions, perquè al cap i a la fi és això: una nova forma de comunicar-nos, que és una de les primeres necessitats humanes, si no quin sentit té si el meu jo no el puc comunicar amb ningu? la segona fase va més enllà que és la de compartir. Bé això, per un altre dia...

divendres, de maig 06, 2011

¿Justícia o venjança?

Aquests dies davant les diferents manifestacions que han sorgit arran de la mort del cap d’al Qaeda, molts ens interroguem si el procediment ha estat correcte, si millor aquest acte de “justícia” sumaríssim, o si hagués estat millor haver-lo capturat; si es mereixia un judici just com qualsevol altre mortal, si...

Alguns han reiterat que ara el món és molt més segur, donant força a aquella dita castellana que fa “muerto el perro, muerta la rabia”. I la pregunta que segueix és: segur? No hi haurà qui voldrà ara venjar aquesta mort?

Dijous passat, el president dels EEUU, amb un gest de complicitat generosa es va apropar a la famosa zero per a fer costat als familiars de les víctimes del 11 S de 2001, per a consolar-los i per a dir-los, que finalment s’havia fet justícia i que el responsable d’aquells crims havia pagat amb la seva vida.. I el cert és que aquests familiars en declaracions als mitjans només tenien paraules d’agraïment per al seu president...

S’havia fet justícia? Era això el que reclamaven els familiars? No estarem parlant de venjança més que no pas de justícia?

Valorar des del desconeixement –malgrat el munt d’explicacions que van arribant- l’actuació del comando que va intervenir en l’operació no té massa sentit, quan els soldats tenien ordres d’acabar amb el cap d’al Qaeda.

No té cap sentit discutir si el terrorista més buscat del món portava armes, si tenia intenció de disparar, si va oferir o no resistència... sempre hi haurà veus que justificaran haver-lo matat abans de capturar-lo i jutjar-lo, perquè ben mirat –no ens enganyem- Bin Laden ja estava jutjat i sentenciat. Tots l’havíem sentenciat. Proporcionar-li un judici just segurament hagués semblat una pantomima.

Per això els familiars de les víctimes estan satisfets: s’ha fet justícia. Però la pregunta pren cada vegada més pes: realment s’ha fet justícia o s’ha venjat la mort de les víctimes del 11 S, de l’11 M, del 7J i de tants i tants innocents? .








Etiquetes de comentaris: