El blog de la Maria Carme

M'he decidit a fer un blog per intentar no perdre el ritme de les noves comunicacions, perquè al cap i a la fi és això: una nova forma de comunicar-nos, que és una de les primeres necessitats humanes, si no quin sentit té si el meu jo no el puc comunicar amb ningu? la segona fase va més enllà que és la de compartir. Bé això, per un altre dia...

divendres, d’abril 20, 2007

Presentació del candidat

"Els Amics de la ciutat" han obert un cicle on tots els candidats a l'alcadia de Mataró expliquen el seu programa de govern. Avui era el torn d'en Joan Antoni Baron. Aquesta n'ha estat la presentació:

Aquesta tarda, abans de venir cap aquí, he anat a fer un tomb pel carrer Moreto: he anat a veure els poms de flors amb que ara s’han convertit els arbres que fa poc hi varen sembrar: l’alcalde tot passant-hi, s’hi va parar per a fer una foto amb el seu mòbil i és que en Joan Antoni Baron és biòleg, millor dir, botànic i la seva sensibilitat envers la natura, envers el que es viu fa que, si vas amb ell pel carrer, et pugui fer veure quant de boniques són unes herbes que han crescut entre la paret mitjera de dues cases... Fa 52 anys que en Joan Antoni Baron va néixer a Melilla on els seus pares, per raons de feina, s’hi havien traslladat des d’Almeria.

Com molts, als anys 60 va pujar a un tren, al famós Sevillano, a la recerca d’un futur millor. Aquí, treballant i estudiant es va poder treure una carrera universitària i també va poder fer les oposicions per esdevenir mestre, tasca que ha exercit durant quasi vint-i-cinc anys, -mestre, cap d’estudis i director de l’escola-, fins que va ser convidat a participar a les llistes socialistes a les eleccions de l’any 1995. El seu recorregut per les diferents conselleries de l’Ajuntament de Mataró ha estat un dels més amplis, fet que li ha permès tenir, al moment d’accedir a l’alcaldia ara fa tres anys, una extensa visió de quasi tota la gestió municipal.

Voldria, però, destacar tres aspectes que emmarquen la seva personalitat:

L’esforç: Des de molt menut, ha sapigut que les coses no venen soles, que cal esforçar-se i com!. Pertany a aquella generació que li ha calgut moltes hores, i molts colze a colze, per poder aconseguir petites i grans coses. El seu lema, per a tots ara ja molt conegut, és treball i treball i més treball. I la seva vida, abans i ara, ha estat sempre impregnada d’esforç i treball, a l’escola, a casa amb la familia, a les diferents associacions on ha participat al llarg d’aquests anys, etc.

La perseverància. Una virtut que complementa l’altra. Moltes vegades comencem coses i ens queden a mitges o ens desanimem... en Joan Antoni Baron, però és d’aquelles persones que res l’espanta, que a poc a poc, amb una laboriositat infatigable va aconseguint allò que s’ha proposat com objectiu, perquè per damunt dels entrebancs i dels ensopecs hi ha sempre la paraula donada, el compromís pres, allò pel qual val la pena seguir lluitant i treballant, i ho aconsegueix.

I en tercer lloc:

La proximitat: en Joan Antoni Baron, segur que tots ho heu experimentat, és una persona propera, que l’ha pots trobar, que no es fa fonedissa, amb qui pots parlar i una cosa més: que escolta, una virtut que de vegades molts obliden: escoltar l’altre, penetrar en allò que l’altre t’està intentant dir... És per això que molts mataronins poden dir avui que han pogut parlar amb l’alcalde, que s’han sentit escoltats pel seu alcalde.

Bé, jo no sé quines paraules va dir, baixant del tren, aquell infant que un dia va arribar a casa nostra buscant una nova vida, però si que puc transmetre les que en Joan Antoni Baron va pronunciar durant el seu primer discurs, el dia en que el partit dels socialistes el va escollir com alcaldable per a rellevar a en Manuel Mas que marxava a Madrid. Va fer: “Jo, com molts de vosaltres, vaig agafar el Sevillano per venir aquí a buscar un futur millor, i ara vull retornar a aquesta ciutat tot el que ella m’ha donat”

Aquest és en Joan Antoni Baron que encapçala la llista del partit dels socialistes de Catalunya a l’alcaldia de Mataró.