El blog de la Maria Carme

M'he decidit a fer un blog per intentar no perdre el ritme de les noves comunicacions, perquè al cap i a la fi és això: una nova forma de comunicar-nos, que és una de les primeres necessitats humanes, si no quin sentit té si el meu jo no el puc comunicar amb ningu? la segona fase va més enllà que és la de compartir. Bé això, per un altre dia...

dissabte, de juny 24, 2006

El camí de la Pau


Jo vull la pau, tu vols la pau, tots volem la pau i per primera vegada, a casa nostra, sembla que tenim totes les eines per assolir-la i el president està “per la labor” i no només manifesta que vol la pau sinó que reitera que tots hem de voler la pau; que no és cosa d’uns, si no de tots. Aquest xicot és tossut, però valent i sap prou bé que la pau no és patrimoni d’uns i prou; no, no, tots volem la pau i per tant en aquests moments tan importants i engrescadors és bo que treballem plegats. Més visió de responsabilitat, no sé li pot demanar; ara, si els altres, per diferents motius, no volen prendre part en aquest procés, allà ells, enlloc de ser mitjancers de pau i passar a la història com a forjadors/cooperadors d’una pau definitiva, quedaran una vegada més al marge.

La mà estesa ha estat doncs l’oferiment d’avui del president, recolzat per tots “els barons” com s’anomena ara a la cúpula del partit. Estem davant d’una situació diferent, desitjada per tothom, però que algú ha de liderar i saber arrossegar als altres i ara aquest líder existeix i s’aferra en el seu objectiu.

El camí serà llarg, dur i difícil; per això, aconseguir la pau exigeix un gran compromís col·lectiu, serenitat i l’esforç de tots” ha dit davant del Comitè Federal. Darrera d’aquestes paraules només hi cap la resposta contundent de dir: aquí estem, què hem de fer?

Tots els que hem viscut anys i anys situacions de violència, de conflicte, de patiments per als amics i els llunyans que es sentien perseguits... ara ens sembla quasi impossible que aquest somni de pau pugui ser realitat.

Ens agradaria, però, que si aquest somni s’esdevé possible a casa nostra gràcies a l’esforç de tots, després pugui travessar fronteres i esdevenir una realitat per a tots aquells que viuen sotmesos per la sense raó de la guerra.