El blog de la Maria Carme

M'he decidit a fer un blog per intentar no perdre el ritme de les noves comunicacions, perquè al cap i a la fi és això: una nova forma de comunicar-nos, que és una de les primeres necessitats humanes, si no quin sentit té si el meu jo no el puc comunicar amb ningu? la segona fase va més enllà que és la de compartir. Bé això, per un altre dia...

dilluns, de juliol 06, 2009

Flors

A finals de primavera i quan despunta ja l’estiu fa bo de passejar pels carrers de les ciutats. D’un temps ençà moltes ciutats i viles han engalanat els seus carrers i places amb nombroses arbres amb flors.

Sense adonar-nos, anem pel carrers trepitjant estores de flors, tot i que ja ha passat la diada de Corpus que és quan s’acostumava, quan érem petits, a guarnir els carrers abans que passés la processó... Ara, que les processons només es fan en determinats pobles o ciutats –les altres ni tan sols recorden que és el Corpus- , ara, trobem els carrers plens d’estores de colors grocs que les tipuanes escampen arreu, o d’arbres, com les albízies curulls de flors roses o les jacarandes amb el seu gran i elegant lila; també podem sentir el perfum dels til·lers a mig florir o dels llaurers acabats d’estrenar, ... i això sense passejar-se pels parcs on hi podem veure, sentir i olorar tot tipus de plantes, arbres i arbustos des dels més autòctons, els més aromàtics i els més tropicals. I és que avui les ciutats han anat perdent aquell to grisós que li conferien les pedres d’abans quan la pols dels carrers fou transformada amb empedrats i després recoberta d’asfalt. Aleshores, alguns veïns, s’esforçaven en col·locar en llurs balcons i finestres alguna planteta, un gerani o un roser, per tal de donar una mica de vida aquells carrers tristos i grisos de la gran època industrial.

Ara, les indústries han marxat dels nostres centres, els carrers han esdevingut espais de trobada per la gent i els arbres i les flors ornen tota aquesta nova imatge de les nostres ciutats i viles. Aviat, ja no ens caldrà, com abans, haver de sortir de la ciutat per a veure arbres i flors, ara, només ens cal sortir al carrer i contemplar com la natura també pot estar present al davant de casa nostra. Només ens cal cuidar-la i mimar-la per a poder-la gaudir molts anys!